Nieuw zeilgebied voor 2019 – Griekenland en Kroatië

Een zeilboot huren en meezeilen met schipper Yan. In Griekenland verkennen we de eilanden Lefkos en Corfu. In Kroatië doen we de Dalmatische kust en omringende eilanden aan. Hier zijn alvast een paar leuke bezienswaardigheden.

Griekenland (mei & september 2019)

Griekenland en de Griekse Eilanden zijn al een lange tijd heel populaire bestemmingen voor zeilvakanties en meezeilvakanties. Een zeilboot huren en zeilen of meezeilen rond de Ionische Eilanden van Griekenland, zoals Corfu en Lefkas, is een zeer ontspannende en toch avontuurlijke vakantie.

Op zoek naar een zeilvakantie in Griekenland? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Corfu

Corfu is een prachtig Grieks eiland dat in het noorden van de Ionische zee ligt. Het is ongeveer 600 km2 groot en hoort tot de dichtstbevolkte gebieden van Griekenland. Corfu ligt vlak voor de kust van het Griekse vasteland en Albanië. Wanneer je Corfu nadert, zie je direct dat het eiland ontzettend groen is, de vele bomen reiken tot aan de zee. Je ziet pittoreske dorpen dicht aan de kust, omgeven door groene vegetatie en bossen, het uiterlijk is betoverend.

Op Corfu is veel te zien en te doen. Prachtige natuur, Fantastische stranden, beboste bergen en schilderachtige dorpjes. Corfu-stad is een absoluut hoogtepunt, het is zonder twijfel één van de leukste en mooiste steden van Griekenland. De fraaie forten, de huizen in Venetiaanse stijl, de indrukwekkende pleinen, de smalle steegjes en gezellige terrasjes, kortom, het is een stad die veel indruk maakt. Wanneer je op Corfu bent dan is ook het Achilleion paleis van Koningin Sisi een aanrader en natuurlijk Kanoni, dat een fraai uitzicht biedt op het meest schilderachtig gelegen kerkje van Corfu. Maar er is meer; bezoek de tientallen mooie zandstranden en haventjes, de prachtige bergdorpen, de indrukwekkende historische monumenten en de prachtige natuur!

Enkele interessante links
Tripadvisor
Wikipedia NL
Wikipedia EN

Lefkas

Lefkas is één van de Ionische eilanden. Het ligt ten zuiden van Corfu en ten noorden van Kefalonia. Lefkas dankt zijn naam aan de witte stranden en de witte rotsen bij Kaap Lefkatas. Het eiland heeft één van de beste wegennetten van de Griekse eilanden en een goed georganiseerde haven met faciliteiten voor toeristisch bootverkeer.

De zee speelt een belangrijke rol bij de sportevenementen op het eiland. Op Lefkas zijn twee van de beste stranden van het Middellandse-Zeegebied om te surfen: Vasiliki, waar je zeer speciale luchtstromen tegenkomt en Ai. Giannis bij het Lefkada stad. Zeilers zijn dol op Lefkas. Behalve allerlei watersporten, is het beoefenen van andere sporten ook mogelijk, zoals fietsen en wandelen. De vliegclub van Lefkas organiseert wedstrijden zweefvliegen en modelvliegen. Via Lefkas stad in het noorden zijn er diverse plaatsen bereikbaar per huurauto, bus of brommer. Leuke vakantieplaatsen zijn Nidri, Poros, Syvota en Vassiliki. Allemaal leuke toeristische plaatsjes, de een wat groter,de ander wat kleiner. Lefkas stad en Nidri zijn wel de drukste plaatsen maar enorm gezellig!

Enkele interessante links
Tripadvisor
Wikipedia NL
Wikipedia EN

Kroatië en de Dalmatische kust (juni, juli & augustus 2019)

De Kroatische kust en zijn omringende eilanden zijn al een lange tijd heel populaire bestemmingen voor zeilvakanties en meezeilvakanties. Een zeilboot huren en zeilen of meezeilen rond de Dalmatische kust van Kroatië, zoals de Kornati – Brac – Hvar – Korçula en nog vele eilanden is een zeer ontspannende en toch avontuurlijke vakantie.

Op zoek naar een zeilvakantie in Kroatië ? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Hvar

U vindt kunstschatten, een mild klimaat, goede stranden en geurende lavendelvelden op dit eiland, een van de parels van de Adriatische zee. Kalkstenen heuvels vormen de natuurlijke blikvanger van het eiland. Het eiland is bijna 70 kilometer lang en ongeveer 10 kilometer breed. Het is zeer bergachtig en u moet er geen haast hebben. De wegen zijn minder goed verhard. De plaats Hvar is wel goed bereikbaar, men heeft een goed weg aangelegd van Stari Grad naar Hvar, vaak letterlijk door de bergen. HHet eiland is een belangrijke toeristische bestemming mede dankzij de goed verzorgde voorzieningen.

Zover het oog reikt, strekken de lavendelvelden zich uit en geven een overheerlijke geur af. De lavendellucht wordt vermengd met de lucht van rozemarijn en salie. De reden dat alles op het eiland zo groeit en bloeit, is het meer dan bijzondere klimaat. Door het milde klimaat wordt er al eeuwenlang gehandeld in olijven, vijgen, druiven, amandelen en kruiden. Ook wordt er een uitstekende wijn geproduceerd.

De stad Hvar is de grootste plaats op het gelijknamige eiland. Het is een populaire toeristische stad aan de Dalmatische kust, mede dankzij de schatten binnen zijn muren U heeft een mooi uitzicht over zee, er is een wandelpromenade met palmen en de stadsmuren zijn zeven eeuwen oud. De belangrijkste gebouwen van de stad staan aan drie kanten van het hoofdplein: de vierde opent naar zee. Hvar is werkelijk een groot schitterend eeuwenoud monument! Met recht de parel van Dalmatië.

Enkele interessante links
Tripadvisor
Wikipedia NL
Wikipedia EN

Brac

Dit eiland is het op twee na grootste eiland in de Adriatische zee. De lengte van het eiland bedraagt 40 km, de breedte bedraagt 13 km en de oppervlakte bedraagt 395 km². De kustlijn met een lengte van ongeveer 175 km, is zeer afwisselend met veel inhammen waar zich dan weer kleine strandjes bevinden. De meeste stranden bestaan uit kiezels, maar er zijn ook enkele zandstranden. Het eiland wordt gekenmerkt door uitgestrekte pijnboombossen en vruchtbare dalen met wijngaarden. Door het bergachtige karakter heeft men op vele plekken een fantastisch uitzicht over deze dalen, maar ook over de Adriatische kust. Aan de Noordkust heeft men een schitterend uitzicht op het Dalmatisch massief wat zich op het vaste land van Kroatie bevind.

Cultureel is er natuurlijk ook van alles te beleven op Brac, dat mede dankzij haar rijke historie. Door haar rooms-katholieke achtergrond zijn er over het eiland verspreid vele kapelletjes te bewonderen. Tevens zijn er diverse Musea.

Enkele interessante links
Tripadvisor
Wikipedia NL
Wikipedia EN

Vis

Het eiland Vis ligt verder van de kust dan andere Dalmatische eilanden. Het eiland was tot 1989 een militaire basis en zodoende verboden voor toeristen. Het eiland heeft een grillige kustlijn en een uitstekende berg die Hum wordt genoemd (587 m). Het eiland ligt in centraal Dalmatië. De oppervlakte van dit prachtige eiland betreft 90 km2. Doordat het eiland tot 1989 een militaire basis was, is de omgeving en de natuur vrijwel onaangetast. Er zijn onnoemelijk veel baaien en stranden. Dit in combinatie met de pittoreske restaurantjes die zorgen voor het traditionele kwaliteits eten zoals verse vis, lam, octopus, schapen en geitenkaas en lokale wijn en kruiden maken het eiland Vis tot een wel heel bijzondere plaats.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde het eiland Vis een sleutelrol bij het verzet tegen de Duitsers en Italianen. In 1944 gebruikte Tito het eiland als basis voor zijn militaire operaties. Belangrijke ontmoetingen tussen partisanen, de Joegoslavische regering in ballingschap en de geallieerden werden ook op Vis gehouden. De hoofdplaats van het eiland is Vis.

Enkele interessante links
Tripadvisor
Wikipedia NL
Wikipedia EN

Korcula

Korcula heeft naamsbekendheid opgebouwd als geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het is niet officieel bewezen, maar feit is wel dat veel mensen op dit eiland de familienaam Polo dragen. Officieel is Marco Polo geboren in Venetië maar aangezien Korcula in die periode onder Venetië viel, kan het inderdaad op waarheid berusten. Marco Polo is niet de enige hoofdrolspeler op Korcula. De Britse krant ´the Observer’ plaatste het eiland Korcula op de negende plaats van de ranglijst van de mooiste eilanden van de wereld.

Het kleine fort is één van de vele waardevolle historische bouwwerken. Soms lijkt het dat de tijd in de stad Korcula stil heeft gestaan. Verder maakt de schrijver een pas op de plaats bij de lokale traditionele dans de more¨ka en het huis van de ontdekkingsreiziger Marco Polo.

Er groeien dichte bossen met aleppo dennen, cipressen en eiken op dit eiland. Korcula is zeer populair bij de toeristen vanwege de vele prachtige stranden, pittoreske plaatsen en een aangenaam klimaat. Het is het grootste eiland van Kroatie en het is onderdeel van de eilandengroep van 48 eilanden. Het eiland is een natuurlijk lustoord met vele baaien, grotten, dichte bossen en glashelder water waarin de meest fantastische kleuren te ontdekken zijn.

Enkele interessante links
Tripadvisor
Wikipedia NL
Wikipedia EN