Zeilgebied Griekenland

Een zeilboot huren en meezeilen in Griekenland. Verken samen met schipper Yan de Ionische eilanden. Hieronder vind je alvast enkele leuke bezienswaardigheden.

Griekenland en de eilanden van de ionische zee

Griekenland en de Griekse Eilanden zijn al lange tijd populaire bestemmingen voor zeilvakanties en meezeilvakanties. Een zeilboot huren en zeilen of meezeilen rond de Ionische Eilanden van Griekenland, waaronder Corfu en Lefkas, is een ontspannende en toch avontuurlijke vakantie.

De Ionische eilanden worden wel eens “Entanissa” genoemd. Letterlijk betekent dit “de zeven eilanden”. Hoewel er eigenlijk 12 Ionische eilanden zijn, bedoelt men vooral de drukst bewoonde en meest toeristische eilanden.

We vinden de Ionische eilanden tussen Griekenland en Italië. In totaal hebben ze een oppervlakte van 2300km². De eilanden worden gekenmerkt door hun groene, weelderige natuur, beboste bergen, gevarieerde landschappen en heerlijke stranden met een helderblauwe zee. De ideale omgeving voor een zeilvakantie zonder zorgen.

Op zoek naar een zeilvakantie in Griekenland? Twijfel niet langer en neem contact met ons op!

Ten Zuiden van Preveza

Ten zuiden van Preveza liggen verschillende eilanden die elk hun eigen charme hebben en een bezoek waard zijn. Of je nu houdt van pittoreske dorpjes, prachtige stranden, groene bossen of culinaire hoogstandjes, er is voor elk wat wils. Hieronder vind je meer informatie over enkele van deze eilanden.

Meganisi is een van de mooiste eilanden van Griekenland en wordt gekenmerkt door zijn ongerepte natuur. Het eiland telt drie traditionele dorpjes, Katomeri, Vathi en Spartochori, waar je kunt genieten van de authenticiteit van het Griekse leven. Vathi is populair onder vissers en zeilers, terwijl Spartochori met zijn smalle steegjes en traditionele huisjes een rustiek karakter heeft. Katomeri is de hoofdstad van het eiland en biedt een prachtig voorbeeld van de traditionele architectuur.

Tripadvisor Meganisi

Lefkas, het op vier na grootste eiland van de Ionische archipel, is een paradijs op aarde. Het eiland heeft afgelegen baaitjes met prachtige witte stranden en azuurblauw water, een groen, bergachtig landschap met uitgestrekte bossen en de beste zeegebieden om te surfen. Naast de hoofdstad Lefkada zijn Nidri, Lygia, Agios Nikitas, Nikiana, Syvota en Vasiliki allemaal bezienswaardige dorpjes.

Tripadvisor Lefkas

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische archipel en biedt een veelzijdige vakantiebestemming met groene omgevingen en pittoreske havendorpjes. Het eiland staat bekend om zijn heerlijke eten, waaronder de lokale wijn geproduceerd van de Roboladruif, lokaal geproduceerde honing en Myrzithra, een authentieke witte kaassoort. De stranden van Myrtos, Petani en Antisamos behoren tot de mooiste stranden van Griekenland.

Tripadvisor Kefalonia

Ithaki, dat gescheiden is van Kefalonia door een 3,5 km brede zeestraat, biedt de perfecte mogelijkheid om je onder te dompelen in de Griekse cultuur. Het eiland telt enkele prachtige kiezelstranden die soms alleen per boot bereikbaar zijn en organiseert verschillende festivals van mei tot augustus.

Tripadvisor Ithaki

Kastos is een klein, langwerpig eilandje met traditionele huisjes die verscholen liggen tussen olijfbomen. Het eiland is populair onder toeristen en vissers en beschikt over een haventje met een markt, drie bars, vier restaurantjes en een kleine giftshop.

Tripadvisor Kastos

Kalamos is een groene oase met dennenbomen en -bossen. Het eiland biedt kleine verlaten zand- en kiezelstrandjes en is ideaal voor duikers en snorkelaars vanwege het kristalheldere zeewater. In de gezellige haven kun je genieten van authentieke restaurantjes en barretjes.

Tripadvisor Kalamos

Ten Noorden van Preveza

Wanneer we vanuit Preveza in noordelijke richting varen, komen we terecht op enkele prachtige locaties waar je kan genieten van het authentieke Griekenland. Parga, Paxos, Antipaxos, Sivota, Corfu, Mathraki en Two Rock Bay zijn stuk voor stuk het bezoeken waard.

Two Rock Bay is een afgelegen ankerplaats op ongeveer 5 zeemijl ten zuiden van Parga. De baai ontleent zijn naam aan de 2 grote rotsen die uit de zee tevoorschijn komen. Two Rock Bay is een absolute must voor liefhebbers van idyllische strandjes.

Paxos en Antipaxos zijn 2 pittoreske eilandjes ten zuiden van Corfu. Paxos is 3,5 km breed en 10 km lang. Antipaxos is met een oppervlakte van 2 bij 3 km nog een stukje kleiner. De kust ligt bezaaid met kleine baaitjes die vaak alleen per boot bereikbaar zijn. De westkust van Paxos heeft steile rotskliffen met verschillende grotten. In de haven van Gaios (de hoofdstad van Paxos) is het ’s avonds gezellig druk. Ook Lakka in het noorden van het eiland is een trekpleister voor zeilboten en luxejachten.

Tripadvisor Paxos
Tripadvisor Antipaxos

Sivota is een populaire vakantiebestemming op het Griekse vasteland. Zeilers gebruiken Sivota graag als tussenstop tijdens een zeiltocht van Corfu naar Lefkas. Het haventje ligt dan ook meestal vol met een allegaartje van zeilboten. Voor de kust vinden we de onbewoonde eilandjes A. Nikolaos en Mavro Oros. Het is heerlijk vertoeven op de boulevard aan de haven van Sivota. Je vindt er een heleboel leuke restaurants, tavernes en bars.

Tripadvisor Sivota

Corfu is ongetwijfeld één van de bekendste eilanden in de Ionische archipel. Wanneer je Corfu nadert, valt het meteen op dat het eiland ontzettend groen is. De vele bomen reiken tot aan de zee. Je ziet pittoreske kustdorpjes omgeven door groene vegetatie en bossen. Het uitzicht is betoverend.

Het binnenland van Corfu is ongerept, terwijl de kustlijn bezaaid is met de vele resorts die elke zomer opnieuw een heleboel toeristen naar Corfu trekken. Het eiland biedt een brede waaier aan culturele, culinaire en archeologische bezienswaardigheden.

Tripadvisor Corfu

Mathraki is een van de kleinere Ionische eilanden. Het toerisme op het eiland is beperkt. De lokale bevolking leeft vooral van de productie van olijven. Op het eilandje wisselen mooie zandstranden en een ongerepte natuur elkaar af.

Tripadvisor Mathraki

Farfelu – Sail to Happiness!

+32 475 27 65 43
info@farfelu.be