Zeilgebied Griekenland

Een zeilboot huren en meezeilen met schipper Yan. In Griekenland verkennen we de Ionische eilanden. Hier zijn alvast een paar leuke bezienswaardigheden.

Griekenland

Griekenland en de Griekse Eilanden zijn al een lange tijd heel populaire bestemmingen voor zeilvakanties en meezeilvakanties. Een zeilboot huren en zeilen of meezeilen rond de Ionische Eilanden van Griekenland, zoals Corfu en Lefkas, is een zeer ontspannende en toch avontuurlijke vakantie.

Op zoek naar een zeilvakantie in Griekenland? Aarzel dan niet om contact op te nemen!

Corfu

Corfu is een prachtig Grieks eiland dat in het noorden van de Ionische zee ligt. Het is ongeveer 600 km2 groot en hoort tot de dichtstbevolkte gebieden van Griekenland. Corfu ligt vlak voor de kust van het Griekse vasteland en Albanië. Wanneer je Corfu nadert, zie je direct dat het eiland ontzettend groen is, de vele bomen reiken tot aan de zee. Je ziet pittoreske dorpen dicht aan de kust, omgeven door groene vegetatie en bossen, het uiterlijk is betoverend.

Op Corfu is veel te zien en te doen. Prachtige natuur, Fantastische stranden, beboste bergen en schilderachtige dorpjes. Corfu-stad is een absoluut hoogtepunt, het is zonder twijfel één van de leukste en mooiste steden van Griekenland. De fraaie forten, de huizen in Venetiaanse stijl, de indrukwekkende pleinen, de smalle steegjes en gezellige terrasjes, kortom, het is een stad die veel indruk maakt. Wanneer je op Corfu bent dan is ook het Achilleion paleis van Koningin Sisi een aanrader en natuurlijk Kanoni, dat een fraai uitzicht biedt op het meest schilderachtig gelegen kerkje van Corfu. Maar er is meer; bezoek de tientallen mooie zandstranden en haventjes, de prachtige bergdorpen, de indrukwekkende historische monumenten en de prachtige natuur!

Enkele interessante links
Tripadvisor
Wikipedia NL
Wikipedia EN

Lefkas

Lefkas is één van de Ionische eilanden. Het ligt ten zuiden van Corfu en ten noorden van Kefalonia. Lefkas dankt zijn naam aan de witte stranden en de witte rotsen bij Kaap Lefkatas. Het eiland heeft één van de beste wegennetten van de Griekse eilanden en een goed georganiseerde haven met faciliteiten voor toeristisch bootverkeer.

De zee speelt een belangrijke rol bij de sportevenementen op het eiland. Op Lefkas zijn twee van de beste stranden van het Middellandse-Zeegebied om te surfen: Vasiliki, waar je zeer speciale luchtstromen tegenkomt en Ai. Giannis bij het Lefkada stad. Zeilers zijn dol op Lefkas. Behalve allerlei watersporten, is het beoefenen van andere sporten ook mogelijk, zoals fietsen en wandelen. De vliegclub van Lefkas organiseert wedstrijden zweefvliegen en modelvliegen. Via Lefkas stad in het noorden zijn er diverse plaatsen bereikbaar per huurauto, bus of brommer. Leuke vakantieplaatsen zijn Nidri, Poros, Syvota en Vassiliki. Allemaal leuke toeristische plaatsjes, de een wat groter,de ander wat kleiner. Lefkas stad en Nidri zijn wel de drukste plaatsen maar enorm gezellig!

Enkele interessante links
Tripadvisor
Wikipedia NL
Wikipedia EN