Zeilen

Zeilen of meezeilen in Griekenland met een Vlaamse schipper? Beleef een unieke zeilvakantie aan de Ionische eilanden met Farfelu.

Griekenland behoort tot de meest populaire vakantiebestemmingen. Zeilen of meezeilen rond haar omringende eilanden hoort dan ook bij de populairste zeilvakanties. Griekenland staat voor mooi weer, massa’s cultuur en architectuur. Bereid je voor op een unieke, onvergetelijke zeilreis rond de Griekse eilanden.

Met Farfelu meezeilen is een onvergetelijke ervaring! Een zeilvakantie aan de Griekse eilanden met schipper Yan is dan ook de garantie voor een geslaagde vakantie. Gedurende een week zeilen we rond en ontdekken we de mooiste baaitjes en idyllische eilandjes die Griekenland te bieden heeft.

Zeilvakantie aan de Griekse eilanden

Een zeilvakantie aan de Griekse eilanden is ook mogelijk zonder zeilbrevet! Een meezeilvakantie biedt je al het plezier van een zeilvakantie, zonder dat je enige ervaring nodig hebt. Zo geniet je optimaal van het prachtige uitzicht, de leuke uitstappen en van de heerlijke Griekse zon.

Talrijke voordelen van meezeilen met een zeilreis van Farfelu:

  • de mooiste zeilroutes rond de Griekse eilanden
  • zeilvakantie zonder zeilervaring
  • ideale groeps- of gezinsvakantie voor 6 tot 8 personen (10 personen voor gezinnen met kinderen enkel tijdens de zomervakantie)
  • flexibiliteit en vrijheid met verschillende arrangementen

Meezeilen met Farfelu in Griekenland? Dat is de beste manier om te genieten van een onvergetelijke zeilvakantie op de Middellandse Zee.

Zeilen in Griekenland met Vlaamse schipper

Zeilen in Griekenland met een Vlaamse schipper maakt je zeilvakantie net dat ietsje unieker.
Dankzij Yan, onze ervaren schipper, hoeft je je geen zorgen te maken over het besturen van de zeilboot. Met zijn jarenlange zeilervaring en uitstekende kennis van de regio brengt hij je moeiteloos langs de mooiste plekjes en de gezelligste dorpjes van de Griekse Eilanden.
Wil je in Griekenland zeilen of meezeilen? Bekijk onze routes of contacteer ons!

Zeilen/meezeilen in Griekenland? Farfelu brengt je naar de meest unieke plekken.

Tijdens een zeilvakantie vanuit Preveza zijn er verschillende prachtige plaatsen die je kunt bezoeken in het Lefkasgebied. Hier zijn enkele van de populaire bestemmingen die je kunt verkennen:

  1. Lefkas-stad:Dit is de hoofdstad van het eiland en een levendige plek om te bezoeken. Je kunt door de smalle straatjes van de oude stad dwalen, genieten van heerlijke maaltijden in de tavernes aan het water en de Venetiaanse forten verkennen.
  2. Nidri: Een bruisend toeristisch stadje aan de oostkant van het eiland. Hier vind je talloze restaurants, bars en winkels.
  3. Meganisi: Meganisi is een klein eiland gelegen in het Lefkasgebied, ten oosten van het eiland Lefkas. Ondanks zijn bescheiden formaat heeft Meganisi veel te bieden voor zeilers. Tijdens het zeilen kun je genieten van de kalme wateren en de schilderachtige omgeving. Het eiland heeft prachtige baaien en stranden, zoals het beroemde strand van Agios Ioannis, waar je kunt zwemmen, snorkelen en ontspannen. De kristalheldere wateren nodigen uit tot verkenning en bieden de mogelijkheid om te genieten van de prachtige onderwaterwereld. Naast de natuurlijke schoonheid heeft Meganisi ook enkele charmante havendorpjes, zoals Vathi en Spartochori, waar je kunt aanmeren en de lokale cultuur kunt ervaren. Deze dorpjes hebben traditionele tavernes.
  4. Ithaka: Ithaka is een prachtig Grieks eiland gelegen in de Ionische Zee, ten oosten van het eiland Kefalonia. Het eiland is bekend vanwege de mythische verhalen en wordt geassocieerd met de Griekse held Odysseus. Het eiland kent vele verborgen inhammen, afgelegen baaien en prachtige stranden die alleen per boot bereikbaar zijn. Je kunt met je zeilboot ankeren in schilderachtige baaien, zwemmen in kristalhelder water en ontspannen op verlaten stranden. Enkele charmante dorpjes zijn Groot Vathi en Kioni, waar je kunt aanmeren of ankeren en de lokale cultuur kunt ervaren.
  5. Kefalonia / fiskardo: Fiskardo is een prachtig vissersdorpje gelegen aan de noordelijke kust van het Griekse eiland Kefalonia. Het staat bekend als een van de meest pittoreske en charmante plaatsen op het eiland. Fiskardo heeft zijn traditionele architectuur en oude charme weten te behouden, waardoor het een populaire bestemming is geworden voor zowel toeristen als zeilers. De haven van Fiskardo is gevuld met kleurrijke Venetiaanse huizen en luxe jachten, waardoor het een schilderachtige en levendige sfeer heeft. Het is een geweldige plek om te wandelen langs de waterkant, te genieten van de lokale visrestaurants en cafés, en te ontspannen terwijl je uitkijkt over de azuurblauwe zee. Rondom Fiskardo zijn er ook enkele prachtige baaien en stranden om te verkennen, zoals Emblisi Beach en Dafnoudi Beach.

Farfelu – Sail to Happiness!

+32 475 27 65 43
info@farfelu.be