Eilandhoppen in Griekenland

Eilandhoppen in Griekenland met Farfelu is de ideale vakantie om de Griekse eilanden per boot te ontdekken. Wil jij graag een ontspannende maar toch avontuurlijke vakantie? Dan is een luxe zeilvakantie in Griekenland zeker iets voor jou! Boek snel, plaatsen zijn beperkt.

Zalig meezeilen tussen de Griekse eilanden

Het luxe zeiljacht Farfelu neemt je vanuit de thuisbasis Preveza mee op een unieke belevenis langs een van de twee zeilroutes tussen de Ionische Eilanden. De noordelijke route brengt je langs de eilanden Paxos, Antipaxos, Corfu en Mathraki. De zuidelijke route komt langs Meganisi, Lefkas, Kefalonia en Ithaki. Natuurlijk kunnen we onze route ook aanpassen als jij liever een van de andere eilanden wilt bezoeken. Jij stelt je luxe zeilvakantie met Farfelu helemaal zelf samen. Alles is mogelijk!

Eilandhoppen is een interessante formule die meer en meer aan populariteit wint. Tijdens één unieke zeilvakantie ontdek je verschillende eilanden, elk met hun eigen identiteit. De Ionische Eilanden zijn uiterst geschikt om te eilandhoppen. Deze eilandengroep is gelegen tussen Griekenland en Italië en wordt ook ‘Eptanissa’ genoemd, wat letterlijk ‘de zeven eilanden’ betekent. In principe zijn er 12 Ionisiche Eilanden, dus die naam is niet helemaal correct. De Ionische Eilanden worden gekenmerkt door hun zonovergoten stranden en een helderblauwe zee, gecombineerd met een groene, weelderige natuur en beboste bergen. Zowel cultureel als geografisch lijken deze eilanden erg veel op de typische Griekse eilanden uit de Cycladen (Egeïsche Zee).

Onze thuisbasis: Preveza

Preveza is een bruisende stad met een rijk verleden. In het cultureel centrum ontdek je verschillende archeologische bezienswaardigheden, tal van heerlijke restaurants en unieke festivals. Preveza ligt halverwege de Ionische eilandengroep, dé ideale thuisbasis voor een luxe zeilvakantie naar de noordelijke of zuidelijke eilanden dus.

De noordelijke route

De eerste eilanden op onze noordelijke route zijn Paxos en Antipaxos, twee kleine eilandjes ten zuiden van Corfu. Paxos staat bekend voor de talrijke olijfbomen en cipressen die er groeien. In de hoofdstad Gaios vind je gezellige restaurants en bars met terrasjes voor een zalig diner met uitzicht op de azuurblauwe zee. Verder moet je zeker eens een bezoekje brengen aan Lakka, een prachtige baai in het noorden van het eiland, de kliffen van Mousmouli en de verschillende grotten aan de zuidkust. Antipaxos is een piepklein eilandje ten zuiden van Paxos met het mooiste strand van Griekenland: Voutoumi beach. Op Antipaxos vind je geen olijfbomen maar wel wijngaarden. Proef er zeker eens van de lokale zoete donkerrode wijn, die is buiten Antipaxos heel moeilijk te verkrijgen.

De volgende bestemming is Corfu. Corfu is een prachtig eiland met een afwisselend landschap. Er zijn bergen voor mooie wandelingen, uitgestrekte vlaktes met olijfbomen en cipressen en een prachtig historisch centrum. Trekpleisters die je zeker gezien moet hebben zijn de hoofdstad Kerkyra, Achilleion, Peroulades en de verschillende mooie baaien die het Griekse eiland rijk is.

Onze noordelijke route brengt je ook langs twee bekende baaien op het vaste land: Two Rock Bay en Sivota. Two Rock Bay is een prachtig, ietwat afgelegen strand. Zelfs in de zomermaanden is het er relatief rustig, de ideale plaats om ontspannen op het strand te liggen! Sivota is een oud vissersdorpje dat steeds meer toeristen aantrekt. Het centrum, met de vele terrassen en restaurants, is omringd door beboste heuvels en mooie stranden. Sivota heeft een groot aanbod aan activiteiten, zoals zwemmen, snorkelen en duiken.

De zuidelijke route

Het eerste eiland op deze route is Meganisi. Hoewel de naam letterlijk ‘groot eiland’ betekent, heeft het slechts een oppervlakte van 20 km². Meganisi is een groen en bergachtig eiland, ideaal voor een ontspannende wandeling in de natuur. De vele wandelpaden leiden je langs kapelletjes, dorpjes en afgelegen stranden en heuveltoppen. Wat je zeker gezien moet hebben op Meganisi is de grot van Papanikolis en Agios Ioannis Prodromos.

Na een ontspannen dagje en een eerste overnachting lichten we het anker en zetten we koers naar onze volgende bestemming: Lefkas. Lefkas is meteen een heel stuk groter dan Meganisi maar even groen en bergachtig. De prachtige natuur samen met het azuurblauwe water maken van Lefkas een van de mooiste Griekse eilanden. De hoofdstad Lefkas-stad en Nidri zijn zeker eens een bezoekje waard. Je vindt er souvenirwinkels, leuke bars cafés en restaurants. Voor de mooiste stranden moet je aan de westkust van het eiland zijn. De populairste zijn er Kathisma, Egremni en Agiofili beach.

Wanneer je bent uitgekeken op Lefkas vertrekken we naar Kefalonia. Dit is het grootste van de Ionische Eilanden, mét de hoogste berg. De Enos, met een piek van 1.628 meter, en het naaldbos eromheen is zeker de moeite waard voor de fervente wandelaars. Kefalonia heeft verder ook meer dan genoeg bezienswaardigheden om je een tijdje bezig te houden. Bezoek zeker eens de hoofdstad Argostoli, het vissersdorpje Assos, het ondergrondse meer en de druipsteengrotten.

Het laatste eiland op onze zuidelijke route is Ithaki. In de zomermaanden zijn er veel festivals die je kan bezoeken of waaraan je zelfs kan deelnemen. Andere trekpleisters die je zeker gezien moet hebben zijn de hoofdstad Vathi, Anogi, Perachori en de verschillende prachtige stranden.

Wil jij graag het schitterende blauwe water en de prachtige natuur van de Ionische Eilanden bezoeken? Boek nu snel jouw luxe zeilvakantie in Griekenland met zeiljacht Farfelu!

Farfelu – Sail to Happiness!